Deel/Bewaar

winnaar Vooruit RepareerprijsVooruit en IVAGO lanceerden deze zomer naar aanleiding van het Repareerfeest de Vooruit Repareerprijs.

Wie trots was op iets dat hij gerepareerd had, een meubelstukje had opgekalefaterd of een stuk speelgoed een tweede leven bezorgde, kon deelnemen.

De Vooruit kreeg 35 inzendingen binnen. Een jury nomineerde vier inzendingen. Benjamin Van de Velde en zijn vriendin An De Kesel werden de gelukkige winnaars van de Vooruit Repareerprijs, een waardebon van 200 euro geschonken door IVAGO.

We zetten enkele inzendingen op een rijtje:

 

Laureaat: deksel

metalen deksel van kookpot met handvat uit kurkHet deksel van een kookpot die we elke dag gebruiken is al jaren kapot. Het handvatje komt steeds opnieuw los omdat de plastic schroefdraad volledig uitgeschuurd en kapot is. Ik repareer dit al jaren elke maand opnieuw, door het te lijmen of meer te doen klemmen met plakband. Dit zijn echter oplossingen van korte duur, hoogstens enkel weken. Oorzaak: het deksel wordt altijd zeer heet, waardoor de lijmen en de plakband smelten en loslaten.

Enkele weken terug heb ik een zeer eenvoudige oplossing gevonden: draai een halve champagnekurk over het ijzeren staafje van het deksel. Dit blijft nu al maanden vast zitten. Kurk is een zeer flexibel materiaal, het komt zeker niet los, isoleert (geen heet handvat meer!) en het is waterafstotend. Je kan het afwassen.

 

Stoel van mijn oma

stoelDeze stoel vond ik bij mijn oma. Hij was erg glad. Wanneer mijn oma erop ging zitten, schoof ze altijd weer naar voor. Dit heb ik opgelost door een rubberen band doorheen de gleufjes te weven. Zo zit mijn oma vast en kan ze onmogelijk naar voor schuiven. Om het contrast tussen de stoel en de rubber nog te vergroten, heb ik de stoel ook een zwarte laklaag gegeven.

 

 

Jezus met hand

jezusbeeld met gehaakt handEen aantal maanden geleden krijg ik van mijn papa een Jezusbeeld cadeau. Ik was heel erg blij. Toch ontbrak er een deel van het beeld. Het hand was afgebroken en moest dus worden gerepareerd. Mijn vader kon het maken door het eens aan een vriendin te vragen die gipsvormen maakt. Maar ik zei direct tegen hem dat ik het wel zal oplossen met wat haakwerk. En voila: zie hier het resultaat. Ik vind het geslaagd en God waarschijnlijk ook.

 

De kaasrasp

kaasrasp met houten handvatDe plastic handgreep van onze kaasrasp was gebroken en lag al klaar voor het containerpark. Tijdens een boswandeling daagde de oplossing : een tak en een paar touwtjes.

Et voila : reparé !

  

 

kruiwagen

kruiwagen

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: