Deel/Bewaar

afvallokaal hoogbouwIn de afvallokalen staan verzamelcontainers voor de verschillende afvalsoorten. Je restafval verzamel je in de gele (30 l en 60 l) IVAGO-zakken. Wanneer de zak vol is gooi je hem in de verzamelcontainer.

Naast de container voor restafval, zijn er ook verzamelcontainers voor glas en voor papier- en kartonafval.

De verantwoordelijke van het appartement kan ook een verzamelcontainer voor GFT plaatsen. Staat er geen verzamelcontainer, maar wil je jouw GFT toch apart aanbieden? Dan kan je je persoonlijke container aanvragen via dit formulier. Je biedt de container dan niet aan in het verzamellokaal, maar op de stoep volgens de ophaalkalender.

PMD-afval wordt ingezameld in blauwe PMD-zakken. De ophaling gebeurt volgens de ophaalkalender of met verzamelcontainers.

De inzameling van grofvuil kan zowel gemeenschappelijk als individueel (enkel voor gebouwen tussen 11 en 50 wooneenheden) georganiseerd worden afhankelijk van het vooraf gekozen systeem door de appartementsverantwoordelijken. Vraag informatie aan de beheerder, syndicus of conciërge over de aanpak in jouw gebouw.

Tweemaal per jaar plaatst de kringwinkel een textielcontainer in jouw buurt. Nog draagbare kledingstukken kan je gratis in deze container gooien.

 

afvalsoort recipiënt prijs
restafval IVAGO-restafvalzakken in verzamelcontainer  
30 liter 0,88 euro/zak
60 liter 1,75 euro/zak
GFT GFT-afval in verzamelcontainer of persoonlijke container  
40 liter 0,53 euro/lediging
60 liter 0,80 euro/lediging
120 liter 1,60 euro/lediging
240 liter 3,20 euro/lediging
PMD lichtblauwe PMD-zak eventueel in verzamelcontainer  
30 liter 0,12 euro/zak
75 liter 0,30 euro/zak
glas in verzamelcontainer gratis
papier en karton in verzamelcontainer gratis
grofvuil metaal en brandbaar grofvuil gescheiden buiten zetten of aparte regeling voor gebouw afhankelijk van ophaling en gewicht
textiel textielcontainer in de wijk gratis

 

Heb je vragen over de specifieke situatie in jouw appartementsgebouw? Vraag het de conciërge of contacteer de syndicus.

Beheer je een appartementsgebouw en heb je vragen? Neem dan contact met ons op of vraag een bezoek van een vertegenwoordiger aan.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: