Deel/Bewaar

In een kringlooptuin hou je rekening met alle afzonderlijke planten, water, bodem, licht en de verbanden die ertussen ontstaan.

Bij de term ‘kringlooptuinieren’ denken veel mensen aan een wildernis of woestenij. Niets is minder waar! Een kringlooptuin is een levende tuin die werd opgebouwd met respect voor de natuur en de eigenheid van de streek.

Bemesten, maaien en snoeien beperk je tot een minimum. Uiteraard gebruik je geen vergif. Je tuin wordt een paradijs voor vogels, insecten, padden, egels en andere nuttige dieren! De groenresten verwerk je terug in je eigen tuin. Je bespaart heel wat ritjes naar het recyclagepark.

In een kringlooptuin bestaat er eigenlijk geen afval.

logo IVAGO-kringlooptuinier
Deel/Bewaar

De kringloopwerking van IVAGO bestaat uit een 35-tal vrijwillige kringlooptuiniers die gepassioneerd zijn door kringlooptuinieren en thuiscomposteren. Zij staan je graag bij met raad en daad. Je kan ze vinden op 1 van de 3 demoplaatsen of op allerlei infobeurzen, workshops, infoavonden...

Op de demoplaatsen kan je verschillende kringloopelementen en de composteersystemen bestuderen.

kringloopwerking

Heel wat informatie over kringlooptuinieren en thuiscomposteren, kan je raadplegen in de folders en brochures uitgegeven door Vlaco vzw en OVAM.

IVAGO organiseert spoedcursussen, infoavonden, workshops... rond het thema 'de biologische kringloop'.

Ontdek de activiteitenkalender en schrijf je in.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: