Deel/Bewaar

Wil je de afvalenergiecentrale van IVAGO eens in werking zien? Breng dan met je vereniging of school een bezoek aan de installatie. Scholen = enkel basisscholen derde graad, OKAN, BUSO en BUBAO (vanaf 10 jaar). 

Een bezoek start steeds met een korte uiteenzetting in het auditorium. De inhoud ervan is afhankelijk van het publiek. Voor verenigingen en bedrijven hebben we het over de historiek, doelstellingen en taken van IVAGO en werpen we een eerste blik op de werking van de afvalenergiecentrale. Scholen krijgen een korte uitleg over de werking van IVAGO en we belichten de sorteerregels nog eens. 

Hierna volgt een geleid bezoek aan de installatie, waarbij we de verschillende stappen in rookgaswassing en energierecuperatie bekijken. Scholen gaan enkel langs de stortbunker en controlekamer van de afvalenergiecentrale en krijgen er een beknopte uitleg. Daarna gaan ze ook naar het recyclagepark en spelen een sorteerspel. Het geheel neemt 1,5 tot 2 uur in beslag

Uiteraard kunnen op aanvraag bepaalde zaken meer belicht worden. Dit vraag je best wel op voorhand aan.

Een bezoek aan IVAGO kost 50 euro, te betalen voor aanvang van het bezoek. Scholen kunnen gratis een bezoek brengen. Het bezoek kan pas doorgaan bij een minimum van 10 aanwezige deelnemers.

De afvalenergiecentrale is toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar en is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees of die slecht te been zijn. Draag makkelijke schoenen zonder hakken. Wij voorzien hesjes, helmen en veiligheidsbrillen om aan de veiligheidsnormen te voldoen.

Je kan een bezoek aanvragen door dit formulier in te vullen.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: