Ga je gaan wandelen? Vergeet deze essentiële items niet!

wandelen

Op wandelavontuur? Vergeet deze essentiële items niet! 🚶‍♂️

Wandelen is de perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de frisse lucht. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, er zijn een paar essentiële items die je altijd bij je moet hebben.
  1. Stevige wandelschoenen

    Je voeten dragen je tijdens je wandeling, dus geef ze de ondersteuning die ze verdienen! Kies voor stevige wandelschoenen die geschikt zijn voor het terrein waar je gaat wandelen. Vergeet niet om ze in te lopen om blaren te voorkomen. 
     

  2. Water en snacks 

    Hydratatie is cruciaal, vooral tijdens lange wandelingen. Neem voldoende water mee om gehydrateerd te blijven en neem misschien ook een snack mee zoals noten, fruit of energierepen. Tip: gebruik een herbruikbare drinkfles en doosjes voor de snacks, zo haal je plastic flessen en verpakkingen uit de afvalberg.
     

  3. Een goede rugzak

    Kies een rugzak met verstelbare schouderbanden en voldoende compartimenten om alles goed te organiseren. Zorg ervoor dat je rugzak niet te zwaar is.
     

  4. GPS

    Zelfs als je de buurt goed kent, is het toch altijd verstandig om een kaart of gps bij je te hebben. Heb je jouw gsm mee? Zorg dan dat die voldoende opgeladen is. 
     

  5. Eerste hulp kit

    Een compacte EHBO kit kan van onschatbare waarde zijn in geval van een ongelukje. Zorg ervoor dat je kit verband, pleisters, ontsmettingsmiddel en pijnstillers bevat. Wees voorbereid, ookal hoop je het niet nodig te hebben. 
     

  6. Regenjas en warme kleding

    Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral in de bergen of bossen. Een lichte regenjas en een extra laag warme kleding houden je droog en comfortabel, zelfs als het weer omslaat. 
     

  7. Afvalzakje 

    Vergeet zeker geen afvalzakje mee te nemen. Zo kan je je afval gemakkelijk verzamelen en opbergen in je rugzak tot je een vuilbak tegenkomt op je route.  Als je tijdens je wandeling afval tegenkomt, overweeg dan om het mee te nemen. Zo draag je bij aan een schonere natuur voor iedereen.

    Wandelen en opruimen tegelijk? Neem tijdens je wandeling ook een grijper en grote afvalzak mee en ruim tijdens het wandelen ook zwerfvuil op. Win win? 🌳

    Dus, pak je rugzak in, trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur. Vergeet niet om goed voorbereid op pad te gaan en om onze prachtige natuur schoon en ongerept te houden. Veel wandelplezier! 🌳🚶‍♂️✨
     

 

Wandeling mooimakers