Deel/Bewaar

IVAGO wil verenigingen helpen om hun afval te beheren. Bekijk hieronder wat wij voor jou kunnen betekenen.


Wat met je afval?

Papierkratten en een pmd-container

IVAGO wil jeugdbewegingen ondersteunen om goed te sorteren. Je kan gratis een pmd-container en papierkratten aanvragen. Ze dienen enkel voor intern gebruik en kan ze dus niet laten leegmaken door onze ophaalploegen. Wil je dit materiaal aanvragen? Stuur dan een e-mail naar info@ivago.be.          

Pmd-container voor scholenPapierkrat voor scholen

      

Afvalinzameling: gelijkgesteld met huisgezin

Verenigingen die erkend zijn door stad Gent of de gemeente Destelbergen mogen hun afval aanbieden als particuliere huisgezinnen. Dat is heel wat goedkoper dan je afval als bedrijfsafval te laten ophalen. Hoe je het afval moet aanbieden is afhankelijk van waar je lokaal zich bevindt:

Wanneer het afval wordt opgehaald, dat vind je op de ophaalkalender

Deze regeling geldt niet voor verenigingen die commerciële activiteiten uitoefenen of waarvan de hoeveelheden aangeboden afval zo groot zijn dat ze niet meer vergelijkbaar zijn met het afval van een huisgezin. Deze verenigingen kunnen een beroep doen op onze afdeling bedrijfsafval

     

Recyclagepark 

Erkende verenigingen kunnen een toegangskaart voor het recyclagepark aanvragen bij IVAGO en gebruikmaken van de IVAGO-recyclageparken zoals een particulier huisgezin. Ze krijgen ook jaarlijks twaalf gratis aanbiedingen.

Vraag hier je recyclageparkkaart aan.

         

Grofvuil

Heb je na een grote opkuis in je lokaal heel wat grofvuil of metaal liggen? IVAGO komt in Gent je grofvuil op aanvraag ophalen. Vraag een grofvuilophaling aan via het online formulier of op het nummer 09 240 81 11. 

       

Grofvuilophaling

     

 top

Een evenement organiseren  

Afval van grotere activiteiten

Organiseer je een fuif of een andere grote activiteit? IVAGO zorgt voor betaalbare oplossingen voor de inzameling van je afval als je een evenement organiseert. Zo kan je bijvoorbeeld zelf de containers komen halen en terugbrengen (want de grootste kosten zijn de vervoers- en personeelskosten).

Herbruikbare bekers

Organiseer je een evenement? Vermijd wegwerpbekers en verklein de afvalberg. Je kan bij IVAGO gratis herbruikbare bekers ontlenen. Je betaalt enkel een waarborg.

Meer informatie en het aanvraagformulier voor herbruikbare bekers. 

                

Herbruikbare bekers van IVAGO

top

Leuke afvalactiviteiten

Jeugdverenigingen: Ten Afval

Wil je spelenderwijs alles te weten komen over sorteren en recycleren? Dan is er het spelpakket Ten Afval van Fost Plus. Op hun website vind je alles wat je nodig hebt voor een leuk groepsspel rond afval. Je vindt er ook de spelcontainer, die een mix bevat van activiteiten, met afval in de hoofdrol.      

Bezoek aan IVAGO

Vanwege onderbemanning plannen we tijdelijk geen bedrijfsbezoeken in. Wanneer we weer volledig bemand zijn, zal hier weer een link komen te staan om je aan te melden.

Verenigingen uit Gent of Destelbergen kunnen op bezoek komen bij IVAGO. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

In ons auditorium leggen we uit wat IVAGO allemaal doet en overlopen we de sorteerregels. Daarna brengen we een bezoek aan de afvalenergiecentrale.

Veegactie

Wil je samen met de leden van je vereniging de buurt van je lokaal zwerfvuilvrij maken? Organiseer dan eens een veegactie

IVAGO helpt je alvast op weg met grijpers, handschoenen, hesjes ... Na de actie halen we het afval op.

       

Veegactie van jeugdbeweging

top

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: