Deel/Bewaar

IVAGO wil verenigingen helpen om hun afval te beheren. Bekijk hieronder wat wij voor jou kunnen betekenen.


 

jeugdverenigingen: Ten Afval

IVAGO wil jeugdbewegingen ondersteunen om goed te sorteren. Je kan gratis een pmd-container en papierkratten aanvragen. Deze dienen enkel voor intern gebruik. Je kan ze dus niet laten leegmaken door onze ophaalploegen. Wil je dit materiaal aanvragen? Stuur dan een e-mail naar info@ivago.be. 

Wil je spelenderwijs alles te weten komen over sorteren en recycleren? Dan is er het spelpakket Ten Afval van Fost Plus. Op hun website vind je alles wat je nodig hebt voor een leuk groepsspel rond afval. Je vindt er ook de spelcontainer, die een mix bevat van activiteiten, met afval in de hoofdrol.

 top

afvalinzameling: gelijkgesteld met huisgezin

Verenigingen die erkend zijn door stad Gent of de gemeente Destelbergen mogen hun afval aanbieden als particuliere huisgezinnen. Dat is heel wat goedkoper dan je afval als bedrijfsafval te laten ophalen. 

Als je lokaal in de Z-zone ligt, bied je het restafval aan in gele IVAGO-zakken (maximum 3 per ophaalbeurt). Ligt je lokaal in de C-zone of in Destelbergen dan stelt IVAGO een grijze en groene container ter beschikking om je restafval en GFT-afval gescheiden aan te bieden. Pmd bied je aan in blauwe zakken. Glas plaats je in een stevige bak op de stoep en papier en karton stop je in een kartonnen doos of bind je samen met touw. De data van de ophalingen vind je op de ophaalkalender

Als je éénmalig meer restafval hebt dan normaal, kun je beroep doen op een comfortdienst.

Deze regeling geldt niet voor verenigingen die commerciële activiteiten uitoefenen of waarvan de hoeveelheden aangeboden afval zo groot zijn dat ze niet meer vergelijkbaar zijn met het afval van een huisgezin. Deze verenigingen kunnen een beroep doen op onze afdeling bedrijfsafval. Maak een afspraak met onze vertegenwoordigers.

top

recyclagepark 

Erkende verenigingen kunnen een recyclageparkkaart voor verenigingen aanvragen bij IVAGO. Daarmee kan je met een 40-tal verschillende afvalsoorten terecht op de 6 recyclageparken. Net zoals een particulier huisgezin krijgt iedere jeugdvereniging jaarlijks 12 gratis aanbiedingen. Zijn deze aanbiedingen opgebruikt, dan kan je terecht op de parken die uitgerust zijn met een weegbrug. Je betaalt dan het gewicht van het achtergelaten afval. Ook hier hanteren we hetzelfde tarief als voor een particulier huisgezin.

Je kan een toegangskaart voor het recyclagepark aanvragen door dit formulier in te vullen.

top

ophaling grofvuil

grofvuil

Heb je na een grote opkuis in je lokaal heel wat grofvuil liggen? IVAGO komt in Gent je grofvuil op aanvraag ophalen. De exacte datum van ophaling kan je zelf kiezen uit een hele reeks voorgestelde data. Die vind je terug op de ophaalkalender.

Je belt ten laatste één week voor de gekozen dag naar IVAGO op het nummer 09 240 81 11 of je kan een ophaling online aanvragen via dit formulier.

Brandbaar grofvuil en metaal worden afzonderlijk ingezameld.

top

   

veegactie

 

Wil je samen met de leden van je vereniging de buurt van je lokaal zwerfvuilvrij maken? Organiseer dan eens een veegactie

IVAGO helpt je alvast op weg met grijpers, handschoenen, hesjes ... Na de actie halen we het afval op.

 

  top

bezoek aan IVAGO

 

Verenigingen uit Gent of Destelbergen kunnen gratis op bezoek komen bij IVAGO. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

In ons auditorium leggen we uit wat IVAGO allemaal doet en overlopen we de sorteerregels. Daarna brengen we een bezoek aan de afvalenergiecentrale.

Vraag je bezoek aan.

 top

herbruikbare bekers

 

Organiseer je met je vereniging een fuif, een familiedag ... of een ander evenement? Vermijd wegwerpbekers en verklein de afvalberg. Je kan bij IVAGO gratis herbruikbare bekers ontlenen. Je betaalt enkel een waarborg.

Meer informatie en het aanvraagformulier.

 

 

top

afval van grotere activiteiten

Organiseer je een fuif of een andere grote activiteit? IVAGO zorgt voor betaalbare oplossingen voor de inzameling van je afval als je een evenement organiseert. Zo kan je bijvoorbeeld zelf de containers komen halen en terugbrengen (want de grootste kosten zijn de vervoers- en personeelskosten).

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: