Deel/Bewaar

Op haar terreinen in de Proeftuinstraat neemt IVAGO een eigen CNG-vulstation in gebruik. CNG staat voor Compressed Natural Gas of samengeperst aardgas. Met vier 'fastfill'- en tweeëntwintig 'slowfill'-laadpalen beschikt de afvalintercommunale hiermee over het grootste CNG-vulstation in zijn soort in België. De investering bedraagt 1.000.000 euro voor het volledige project. Pitpoint, een bedrijf gespecialiseerd in productie en verdeling van schone brandstoffen, stond in voor de bouw van het vulstation en verzorgt het onderhoud. In de komende drie jaar wordt het aantal slowfill-laadpalen nog uitgebreid tot 62 stuks. In maart werden de werken aangevat. Ook Eandis was nauw betrokken bij deze realisatie. 

Deel/Bewaar

IVAGO vergroent zijn wagenpark. Daarbij kiest de intercommunale vandaag voor voertuigen die gebruik maken van CNG (Compressed Natural Gas) als brandstof. Zo helpt IVAGO schoon Gent mee aan schone lucht.

Deel/Bewaar

Donderdag 29 juni, Gent – Tine Heyse, voorzitter van de intercommunale voor afvalbeheer IVAGO gaf vanmiddag samen met de Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort, het startschot van hun zomeracties. Dat gebeurde letterlijk vanuit de ‘luie zetel’. Onder de slogan “Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond” werd een tijdelijke woonkamer gebouwd op de Gentse Graslei van waaruit passanten aangesproken en aangemaand worden hun afval in de vuilnisbak te werpen en zo de omgeving proper te houden, net als thuis.

Deel/Bewaar

IVAGO en de Stad Gent hebben een nieuw middel in hun strijd tegen zwerfvuil: de compacterende korf. Een vuilnisbak die zelf het afval samenperst zodat hij optimaal gevuld kan worden. Vandaag, dinsdag 20 juni, stelden we samen met onze voorzitter Tine Heyse de vuilnisbak voor in het Keizerspark.

Deel/Bewaar

Vanaf maandag 3 april voert IVAGO een grondige herschikking van de ophaalrondes door. Ruim 40.000 gezinnen moeten hun huisvuil op een andere dag op de stoep zetten. Er komen 3.600 huishoudens bij die gebruik maken van slimme (rol)containers.  We spreken niet langer van ‘landelijk’ en ‘verstedelijkt’ gebied, maar van de C- en Z-zones. In de kleine straatjes van het stadscentrum wil IVAGO in de toekomst kleinere voertuigen inzetten. De ophaalkalender valt deze weken in de bus. We raden ieder aan die even goed te bekijken, want er verandert één en ander. In de overgangsperiode kan de tijd tussen de ophaling van sommige afvalsoorten eenmalig langer of korter zijn dan men gewoon is. IVAGO rekent op ieders begrip en geduld.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: