Deel/Bewaar

Milieuwerkers stappen dagelijks heel wat kilometers en tillen enkele ton afval. Recyclageparkwachters doen er alles aan om de inzameling op de recyclageparken in goede banen te leiden. Ze verdienen ieders waardering. Iedereen kan een bijdrage leveren om hun job een beetje aangenamer te maken. Papier samenbinden, vuilniszakken en containers niet te zwaar maken, glas in een stevige emmer of bak… het zijn kleine zaken die voor de ophalers een wereld van verschil maken.
Door je bezoek aan een recyclagepark wat voor te bereiden maak je het voor jezelf, de andere bezoekers en de parkwachters ook een stuk gemakkelijker.

Deel/Bewaar

Op zaterdag 20 oktober 2018 zijn we aan het 150ste Repair Café toe onder de noemer ‘Gent Repareert, dat ’t weer marcheert’. Een mijlpaal! Gent Repareert is een samenwerking tussen IVAGO, de Dienst Ontmoeten en Verbinden van Stad Gent en OCMW Gent.

Deel/Bewaar

Bijna dagelijks hinderen fout geparkeerde voertuigen de inzamel- of schoonmaakactiviteiten van IVAGO. Vervelend voor de IVAGO-medewerkers die hun taak niet naar behoren kunnen uitoefenen, maar vooral voor de bewoners waar het afval blijft staan.

Politie Gent en IVAGO willen dit fenomeen een halt toeroepen. Door te sensibiliseren, maar waar het echt niet anders kan, ook door boetes uit te schrijven, wagens te laten wegtakelen en de kosten voor de vertraging voor IVAGO aan te rekenen.

Deel/Bewaar

Directie en vakorganisaties van IVAGO zijn vanavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. Er wordt morgen om 13 uur verder aan tafel gezeten.

Dit wil zeggen dat er op dinsdag 7 augustus geen inzameling van huisvuil en bedrijfsafval is in Gent. Ook de ploegen van de dienst openbare reiniging rijden morgen niet uit en de recyclageparken blijven wegens de staking gesloten.
Wij vragen de bevolking om geen afval buiten te plaatsen en de informatie op de IVAGO-website en sociale media te volgen.

Deel/Bewaar

IVAGO zette dit jaar 52 medewerkers in om de stad tijdens de feesten proper te houden en plaatste 300 extra afvalkorven voor restafval en 75 voor pmd. 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: