Deel/Bewaar

Aan de IVAGO-recyclageparken in de Proeftuinstraat en de Stapsteenweg in Destelbergen deelde de Kerstman vandaag stress-Kerstmannetjes uit aan de bezoekers. Daarbij vraagt hij om respect op te brengen voor de IVAGO-medewerkers.
Directe aanleiding zijn recente incidenten waarbij IVAGO-personeel slachtoffer werd van fysieke agressie.
Personeel, syndicale delegaties en management vinden dat hieraan een einde moet komen en nemen gezamenlijke initiatieven: een actie om het publiek te sensibiliseren, een brief aan de beleidsverantwoordelijken en een onderzoek naar bijkomende structurele maatregelen om de veiligheid en fysieke integriteit van de IVAGO-medewerkers te garanderen.

Deel/Bewaar

Om al onze medewerkers de kans te geven zich op de feestdagen voor te bereiden sluiten we onze recyclageparken op zaterdag 24 december. Vanaf dinsdag 27 december kan je er opnieuw terecht.

Op zaterdag 31 december gaan de parken een uurtje vroeger dicht. Ze zijn die dag open van 9.30 tot 16.15 uur.

Deel/Bewaar

Met het plan ‘Meer geel op straat’ maakte IVAGO eind vorig jaar zijn nieuwe aanpak voor een propere stad bekend. In april gingen twintig nieuwe medewerkers aan de slag. Vier netheidscoaches zorgen voor begeleiding van de IVAGO-ploegen op het terrein. Er kwam een interventieteam dat overvolle afvalkorven leegmaakt en mobiele straatstofzuigers houden het stadscentrum proper. Versterkte avond- en weekendploegen zijn voortaan het hele jaar door actief. De eerste resultaten zijn alvast positief. Er komt ook nog een extra ploeg om sluikstorten op te ruimen en een flexibel interventieteam dat kan ingeschakeld worden waar de nood het hoogst is.

Deel/Bewaar

De gemeente Destelbergen en IVAGO, de dienstverlener voor het afvalbeheer in Destelbergen, zorgen samen met Durabrik voor het eerste “slimme sorteerpunt” bij een privénieuwbouwproject in de regio. Dit sorteerpunt bestaat uit bovengrondse inwerpzuilen voor huishoudelijk afval met een ondergrondse container en een eigentijds registratie- en betalingssysteem. 

Deel/Bewaar
20 november 2015

Toeristenstad, winkelstad, studentenstad, evenementenstad, nieuwe consumptiepatronen, bevolkingstoename… De stad Gent is vandaag niet meer wat ze tien of twintig jaar geleden was. En dat voelen we ook in het afvalbeleid. IVAGO staat dan ook voor nieuwe uitdagingen om ervoor te zorgen dat de stad proper, net en aangenaam blijft.  De intercommunale blijft niet bij de pakken zitten.

Voorzitter Tine Heyse: “Onder het motto ‘Meer geel op straat’ zal IVAGO een tandje bijsteken. Daarmee wil IVAGO flexibeler inspelen op situaties en nog actiever werk maken van een proper Gent.”

Het actieplan gaat uit van drie principes: ‘ogen en oren open’, ‘meer aanwezig op het terrein’ en ‘kort op de bal spelen’ en wordt uitgerold vanaf begin 2016.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: