Welke dag is IVAGO-dag?

14 maart 2017
Deel/Bewaar

Vanaf maandag 3 april veranderen onze ophaalrondes, om beter te kunnen inspelen op de veranderde bewoning in de stad en de nieuwe verkeerssituatie. De nieuwe ophaalkalenders vallen vanaf deze week in de bus. Bekijk die goed, want het kan zijn dat je het afval op een andere dag buiten moet plaatsen. 

Je kan de kalender ook raadplegen via de online kalender op onze website of via de app Recycle! (in de App Store of de Google Play Store).

We vragen iedereen om begrip en geduld. Onze chauffeurs en milieuwerkers kenden hun vroegere rondes als hun broekzak. In het begin zullen ze de nieuwe situatie nog gewoon moeten worden en kunnen nog onvoorziene obstakels opduiken. We zetten extra wagens in om kort op de bal te kunnen spelen. 

Wat verandert er?

Ophaaldagen veranderen

Ongeveer 43.000 gezinnen krijgen een andere ophaaldag. Bij de herschikking van de rondes, wilden we de zones zo goed mogelijk op elkaar laten aansluiten. 

Eenmalig langer wachten op ophaling

Ongeveer 19.000 gezinnen zullen eenmalig drie weken moeten wachten op een ophaling van de grijze container voor restafval. Zij mogen bij de eerstvolgende ophaling een zak (geen IVAGO-zak) naast hun container plaatsen. Die wordt door een aparte ophaalploeg opgehaald.

De tussenperiode voor de inzameling van glas en papier/karton kan oplopen tot acht weken. Wie meer dan zes weken moet wachten op een ophaling van papier/karton en glas, krijgt een extra aanbieding voor het recyclagepark. De bewoners in kwestie krijgen hierover een brief.

De IVAGO-ploegen starten om 7 uur ’ s morgens. Zet je huisvuil op tijd buiten. Dat mag de avond voordien vanaf 19 uur.

In de 46 straten in de studentenbuurt waar het afval pas 's ochtends mag buitengeplaatst worden start de ophaling om 11 uur (in plaats van 12 uur). 

Kalender van april 2017 tot maart 2018

De kalender zal vanaf nu steeds de periode tussen april en maart omvatten. 

Nieuwe benaming: C-zone en Z-zone

We spreken niet meer over 'landelijk' en 'verstedelijkt' gebied. Vanaf nu hebben we het over de Z-zone (ophaling van restafval in zakken) en de C-zone (ophaling van restafval in containers). 

 

Lees het volledige persbericht.

 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: